Politika kolačića Novexlight

Politika kolačića za Novexlight

Ovo je Politika kolačića za Novexlight, dostupna sa https://novexlight.com/

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa na gotovo svim profesionalnim web stranicama, ova stranica koristi kolačiće, male datoteke koje se preuzimaju na vaš računar, kako bi poboljšale vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti ove kolačiće. Također ćemo podijeliti kako možete spriječiti pohranjivanje ovih kolačića, ali to može smanjiti ili ‘pokvariti’ određene elemente funkcionalnosti web stranice.

Kako koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo iz različitih razloga koji su detaljno opisani u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i značajki koje dodaju ovoj stranici. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li vam trebaju ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Možete spriječiti postavljanje kolačića tako što ćete prilagoditi postavke na vašem pretraživaču (pogledajte pomoć vašeg pretraživača kako to učiniti). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i karakteristika ove stranice. Stoga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće. Ova Politika kolačića kreirana je uz pomoć Generatora pravila o kolačićima.

Kolačići koje postavljamo

 • Kolačići vezani za obradu narudžbi

  Ova stranica nudi mogućnost e-trgovine ili plaćanja, a neki kolačići su neophodni kako bismo osigurali da se vaša narudžba pamti između stranica kako bismo je mogli pravilno obraditi.

 • Kolačići vezani za obrasce

  Kada pošaljete podatke putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama za kontakt ili obrascima za komentare, kolačići se mogu postaviti tako da pamte vaše korisničke detalje za buduću korespondenciju.

 • Kolačići postavki web-lokacije

  Kako bismo vam pružili odlično iskustvo na ovoj stranici, pružamo vam funkciju za postavljanje vaših preferencija za način rada ove stranice kada je koristite. Kako bismo zapamtili vaše željene postavke, moramo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozivati ​​svaki put kada stupite u interakciju sa stranicom na koju utiču vaše postavke.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Sljedeći odjeljak opisuje kolačiće treće strane na koje možete naići na ovoj stranici.

 • Ova stranica koristi Google Analytics koja je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih analitičkih rješenja na webu koje nam pomaže da razumijemo kako koristite stranicu i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko dugo provodite na stranici i stranice koje posjećujete kako bismo mogli nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj.

  Za više informacija o kolačićima Google Analytics, pogledajte zvaničnu stranicu Google Analytics.

 • S vremena na vrijeme testiramo nove funkcije i unosimo suptilne promjene u način na koji se stranica isporučuje. Dok još uvijek testiramo nove funkcije, ovi kolačići se mogu koristiti kako bismo osigurali dosljedno iskustvo dok ste na stranici, a da pritom razumijemo koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

 • Dok prodajemo proizvode, važno nam je da razumijemo statistiku o tome koliko posjetitelja naše web stranice zaista kupi i kao takve to je vrsta podataka koju će ovi kolačići pratiti. Ovo vam je važno jer to znači da možemo precizno napraviti poslovna predviđanja koja nam omogućavaju da pratimo troškove oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cijenu.

Više informacija

Nadajmo se da vam je to razjasnilo stvari i kao što je već spomenuto, ako postoji nešto za što niste sigurni da li vam je potrebno ili ne, obično je sigurnije ostaviti kolačiće omogućene u slučaju da dođe u interakciju s nekom od funkcija koje koristite na našu stranicu.

Za više općih informacija o kolačićima, pročitajte članak Pravila o kolačićima.

Međutim, ako još uvijek tražite više informacija, možete nas kontaktirati putem jednog od naših preferiranih načina kontakta:

 • E-pošta: admin@studionovex.com
 • Posjetom ovog linka:
 • Telefon: 062 705 494